субота, 17. мај 2014.

Voda u Beogradu je dobra

Beograd -- Voda u beogradskom vodovodu potpuno bezbedna i rigorozno se kontroliše svaki sat na 134 parametra što je više nego sto propisuje EU.


Foto: www.sxc.hu
Direktor Gradskog zavoda za javno zdravlje Slobodan Tošović kaže da fabrika vode stalno funkcioniše i kada bi se nešto desilo, vodosnabdevanje bi odmah bilo prekinuto.

"Kad vode ima na česmi", ona je ispravna, rekao je Tošović za RTS. On je rekao da bi voda mogla da se pusti u Bariču, s time da ona nije za piće, već samo za sanitarne potrebe i da bi o tome trebalo upozoriti gradjane.

Tošović je rekao da će gradjani u delovima Voždovca i podavalskim selima morati malo da sačekaju na vodu, jer treba malo više vremena da se ona ispita. 

Prema njegovim rečima, vodovodi u Obrenovcu i Lazarevcu ne rade i neće raditi ni kad dodje struja, jer će biti potrebno neko vreme da se završe svi poslovi kako bi bilo sigurno da voda može da služi za piće i druge potrebe. 

"I kad dođe struja trebaće nam četiri, pet dana da se to razreši", rekao je Tošović. 

On je dodao da je voda u manjim sisitemima, kao što su Sopot, Mladenovac, PKB vodovodi i vodovodi u Grockoj za piće i higijenski ispravna. 

Tošović je rekao da u njegovom zavodu najviše strahuju od epidemija i da bi one mogle da se očekuju kasnije, kada se voda povuče. 

"Tada sledi čisćenje, sanitacija", istakao je Tošović.

Нема коментара:

Постави коментар