петак, 16. мај 2014.

Studenti pozivaju: Položimo najvažniji ispit u životu, pomozimo ugroženima

Studentska konferencija univerziteta Srbije (SKONUS) uputila je javni poziv svim studentima u Srbiji da se udruže i pomognu najugroženijima građanima pogođenim razornim poplavama.
- Studenti Srbije, svedoci smo da su u proteklih 48 sati hiljade naših sugrađana žrtve poplava koje su pogodile Srbiju. Zbog obilnih padavina i izlivanja reka, urušavanja mostova i ostalih neprilika evakuišu se cela naselja, a hiljade ljudi ostaje bez domova i osnovnih uslova za život, koji se svakog časa bore za svoj i živote svojih porodica.

Studentska konferencija univerziteta Srbije kao najviše predstavničko telo studenata Srbije poziva sve studente, da se ujedine i pokažu solidarnost, humanost i hrabrost, i kao što smo uvek bili pokretač izgradnje ovog društva, ovim putem pozivamo sve studente da se dobrovoljno odazovu pozivu Vlade Republike Srbije i da dođu večeras u 21 sat ispred „Sava centra“ i sutra u 9 sati ispred „Beogradske arene“, kako bi autobusima pošli da pomognu ugruženim građanima i mestima - piše u saopštenju SKONUS-a.

Oni takođe apeluju na sve studente da se dobrovoljno hitno jave u najbliže štabove za vandredne situacije radi pomoći.

Нема коментара:

Постави коментар